onze aanpak

Al onze projecten – in zowel houtskeletbouw als massief houtstapelbouw – worden voor onze opdrachtgevers op basis van hun specifieke wensen ontworpen en gefabriceerd. Bepaalde onderdelen van uw bouwproject worden vaak vooraf op maat gefabriceerd (prefab). In overleg met ons kunt u zelf alle afmetingen bepalen. Voordat met de definitieve voorbereiding en de productie van uw bouwproject wordt gestart, stemmen wij graag vooraf het volgende met u af.

programma van eisen

Uw persoonlijke wensen:

 • wat zijn uw eigen ideeën en wensen voor de bouw; wellicht hebt u zelf al een idee voor de uitvoering of is er al schetsontwerp?
 • wanneer wilt u het bouwproject gerealiseerd hebben?
 • is er een bouwvergunning nodig?
 • zijn er specifieke aandachtspunten waar we rekening mee moeten houden?
 • wat is uw budget?

bouwvoorbereiding en realisatie

 • maken van ruwe ontwerptekeningen;
 • opmaken globale kostenindicatie;
 • bespreken van deze eerste ontwerptekeningen en kostenindicatie;
 • definitieve uitwerking ontwerptekeningen;
 • aanvragen, indien nodig, van de bouwvergunning;
 • opstellen van een bouwovereenkomst en definitieve prijsopgave/offerte;

De productie van uw bouwproject tot en met oplevering.

houtskeletbouw

moderne woning houtskeletbouw

Bij houtskeletbouw wordt de fundering en begane grondvloer uitgevoerd in beton. De wanden, vloeren en daken bestaan uit een open houten raamwerk, dat gevuld wordt met isolatiemateriaal. We kunnen hiermee dus een optimale isolatie realiseren die voldoet aan de hoogste isolatienormen. Bij de gevelbekleding kan gekozen worden uit diverse afwerkingsmogelijkheden. Houtskeletbouw heeft als voordeel dat er snel opgebouwd kan worden omdat praktisch alles prefab is gemaakt in onze werkplaats. De bouwtijd van een houtskeletbouwproject is heel kort in vergelijking met andere bouwmethodes: soms zelfs 1 tot 2 weken. Houtskeletbouw is dus veel goedkoper dan traditionele bouw.

massief houtstapelbouw

De houtstapelbouw-methode is een methode waarbij de verschillende balken door middel van een profielverbinding verbonden en ‘gestapeld’ worden. Massief houtstapelbouw is een bouwmethode waarmee Eco Bouwprojecten veel ervaring heeft. Het is een traditionele manier van bouwen die in vooral de Scandinavische landen, maar ook in de Baltische staten, in Canada en de bergachtige gebieden van Verenigde Staten vaak wordt toegepast. Het zijn massief of verlijmde ronde, rechthoekige of gelamineerde balken (‘logs’). Al deze vormen kunnen in verschillende maten worden gemaakt. Het laat zich eventueel ook goed combineren met houtskeletbouw.

kleinschalige woonconcepten

tiny house tuinhuisje houtbouw

Kleinschalige woonconcepten (ook wel bekend onder de naam ‘Tiny Houses’) zijn zeer geschikt als als aanbouw voor mantelzorg, kantoorruimte aan huis, een vakantiehuisje, tijdelijke opvang of zelfs permanente bewoning. Deze woonconcepten zijn ook aantrekkelijk om geheel energieneutraal en modulair te bouwen. U kunt zelf uw voorkeuren doorgeven, wij denken met u mee en realiseren vervolgens binnen zeer korte tijd een onderkomen dat geheel aan uw wensen voldoet.

projectontwikkeling

Voor bedrijven biedt Eco Bouwprojecten tal van mogelijkheden op het gebied van projectontwikkeling. Grootschalig of seriematig produceren van bouwwerken? Produceren en bouwen van unieke ontwerpen? Wij denken graag met u mee bij de uitvoering hiervan. Wij bieden twee typen bouwsystemen, namelijk massief houtstapelbouw of houtskeletbouw (HSB). Behalve de uitvoering van bouwprojecten heeft Eco Bouwprojecten ook mogelijkheden om risicodragend te investeren in grotere projecten. Vraag eens naar onze brochure daarin vindt u tal van ontwerpvoorbeelden en meer informatie over projectontwikkeling.

projectrealisatie

houten woning en kantoor

Voor bedrijven biedt Eco Bouwprojecten tal van mogelijkheden op het gebied van projectontwikkeling. Of het nou om grootschalig of seriematig produceren van bouwwerken gaat of het produceren en bouwen van unieke ontwerpen, wij denken graag met u mee in de uitvoering van uw projecten. Daarbij bieden wij twee type bouwsystemen aan namelijk massief houtstapelbouw of houtskeletbouw (HSB). Eco Bouwprojecten onderscheidt zich door naast enkel te bouwen ook risicodragend te investeren in grotere projecten. Vraag eens naar onze brochure daarin vindt u tal van ontwerpvoorbeelden en meer informatie over projectontwikkeling.

bedrijfspanden

houtbouw kantoor met garage

Heeft u als bedrijf meer ruimte nodig? Of bent u opzoek naar een bouwpartner die voor u uw nieuwbouw kan realiseren? 
Eco Bouwprojecten biedt tal van mogelijkheden op het gebied van uitbouw of nieuwbouw. Slim nadenken over een bouwsysteem dat bij uw bedrijfswensen past staan daarin voorop. Wij maken graag een vrijblijvende afspraak met u om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

clubhuizen / verenigingsgebouwen

Groepsaccommodatie vakantiepark Drenthe

Voor u als sportclub of vereniging is betaalbare huisvesting vaak een belangrijk uitgangspunt. Eco Bouwprojecten heeft reeds meerdere sportclub en verenigingsgebouwen gerealiseerd in de afgelopen jaren. Wij adviseren u graag op basis van uw budget en wensen.

recreatiewoningen

Uw recreatiewoning helemaal naar uw eigen ontwerp en of wens. Eco Bouwprojecten produceert en bouwt heel uiteenlopende types recreatiewoningen. Van strak modern tot een hele robuuste blokhut met ronde stammen. Van trekkershut tot luxe vakantievilla. Laat u inspireren door onze ontwerpen of reeds gerealiseerde projecten, en stel uw eigen ontwerp samen. Wij adviseren u graag op basis van uw wensen en de mogelijkheden.

woningen – aanbouwen – serres -veranda’s

moderne houten woning - skeletbouw met serre

Eco Bouwprojecten maakt unieke en op maat gemaakte aanbouwen. We kijken altijd naar een combinatie van slim en duurzaam bouwen. Uw aanbouw funderen wij op schroefpalen (bekijk het filmpje). Hiermee kunnen we goedkoper bouwen door kostenbesparingen bij het graven van een fundering, het afvoeren van grond en het storten van beton. Geen inzet van graafmachines of gebruik van stikstof-vervuilend beton en daardoor geen onnodige belasting voor het milieu. Dus veel duurzamer dan bij de traditionele manier van bouwen door de keuze van de juiste materialen in combinatie van een slim funderingsysteem.

Contactformulier