Onze mogelijkheden

houtskeletbouw​

Bij houtskeletbouw wordt de fundering en begane grondvloer uitgevoerd in beton. De wanden, vloeren en daken bestaan uit een open houten raamwerk, dat gevuld wordt met isolatiemateriaal. We kunnen hiermee dus een optimale isolatie realiseren die voldoet aan de hoogste isolatienormen. Bij de gevelbekleding kan gekozen worden uit diverse afwerkingsmogelijkheden. Houtskeletbouw heeft als voordeel dat er snel opgebouwd kan worden omdat praktisch alles prefab is gemaakt in onze werkplaats. De bouwtijd van een houtskeletbouwproject is heel kort in vergelijking met andere bouwmethodes: soms zelfs 1 tot 2 weken. Houtskeletbouw is dus veel goedkoper dan traditionele bouw.

Wilt u meer informatie?
Neem dan contact met ons op.

massief houtstapelbouw​​

De houtstapelbouw-methode is een methode waarbij de verschillende balken door middel van een profielverbinding verbonden en ‘gestapeld’ worden. Massief houtstapelbouw is een bouwmethode waarmee Eco Bouwprojecten veel ervaring heeft. Het is een traditionele manier van bouwen die in vooral de Scandinavische landen, maar ook in het Baltische staten, in Canada en de bergachtige gebieden van Verenigde Staten vaak wordt toegepast. Het zijn massief of verlijmde ronde, rechthoekige of gelamineerde balken (‘logs’). Al deze vormen kunnen in verschillende maten worden gemaakt. Het laat zich eventueel ook goed combineren met houtskeletbouw.

Wilt u meer informatie?
Neem dan contact met ons op.

kleinschalige woonconcepten

Kleinschalige woonconcepten (ook wel bekend onder de naam ‘Tiny Houses’) zijn zeer geschikt als als aanbouw voor mantelzorg, kantoorruimte aan huis, een vakantiehuisje, tijdelijke opvang of zelfs permanente bewoning. Deze woonconcepten zijn ook aantrekkelijk om geheel energieneutraal en modulair te bouwen. U kunt zelf uw voorkeuren doorgeven, wij denken met u mee en realiseren vervolgens binnen zeer korte tijd een onderkomen dat geheel aan uw wensen voldoet.

Wilt u meer informatie?
Neem dan contact met ons op.

projectontwikkeling

Voor bedrijven biedt Eco Bouwprojecten tal van mogelijkheden op het gebied van projectontwikkeling. Grootschalig of seriematig produceren van bouwwerken? Produceren en bouwen van unieke ontwerpen? Wij denken graag met u mee bij de uitvoering hiervan. Wij bieden twee typen bouwsystemen, namelijk massief houtstapelbouw of houtskeletbouw (HSB). Behalve de uitvoering van bouwprojecten heeft Eco Bouwprojecten ook mogelijkheden om risicodragend te investeren in grotere projecten. Vraag eens naar onze brochure daarin vindt u tal van ontwerpvoorbeelden en meer informatie over projectontwikkeling.

Wilt u meer informatie?
Neem dan contact met ons op.

Contactformulier